Zelf samenstellen ♡ Op maat gemaakt ♡ Duurzaamheid ♡ Eerlijkheid, aandacht & snelle reactie ♡ Handgemaakt in Nederland ♡ meer dan 10 jaar ervaring!

Houtsoorten

 


Bent u nieuwsgierig naar het soort hout dat wij gebruiken voor onze meubels en lampen? Het is een begrijpelijke vraag; u wilt immers zeker weten dat u meubels en lampen van topkwaliteit aanschaft.

Voor onze meubels hebben we een voorliefde voor duurzaam hout. We gebruiken eikenhout en meerpaalhout. Het voordeel van meerpaalhout is dat het er verweerd uit ziet, maar van binnen klokgaaf is! De planken zijn ook breder dan bv barnwood en wagonplanken. En veel langer ( tot 5 meter). Daardoor kunnen we tv meubels en kasten maken uit 1 of 2 planken. Dit zorgt voor rust en exclusiviteit. Meerpaalhout is een tropisch hardhout dat aanzienlijk harder is dan traditioneel eikenhout. Dit hardhout is niet alleen duurzaam, maar het is ook bijzonder robuust en daardoor lastig te bewerken. Een garantie voor stevigheid en duurzaamheid!

Houd er rekening mee dat de boomstam kan gaan scheuren. Hout werkt. Het is een natuurproduct!

Wat ons hout nog specialer maakt, is de herkomst. Onze meubels worden vervaardigd van hout dat afkomstig is van meerpalen. Deze houtsoort heeft zijn karakteristieke, natuurlijke uitstraling verkregen door jarenlang, soms wel honderden jaren, blootgesteld te zijn aan de elementen, zoals wind en water. Dit oude hout vertelt een verhaal; het heeft een rijke geschiedenis en een doorleefde uitstraling.

Om de gewenste planken te verkrijgen, halen we de meerpalen eerst uit het water en verwijderen we de buitenste laag. Al deze planken worden zorgvuldig gesorteerd voordat ze naar onze werkplaats worden vervoerd, met vrachtwagens om de extra lange lengtes tot wel 5 meter te behouden. Het resultaat is meubilair dat gemaakt is van bij elkaar passende planken. En dat is mooi, want wat is er mooier dan een meubel te maken met planken die bij elkaar horen?

Eenmaal in de werkplaats worden alle planken grondig schoongemaakt en gedroogd. Dit proces is tijdsintensief, omdat de planken vaak bedekt zijn met modder, klei en schelpen. Pas na enkele maanden drogen zijn de planken klaar om verwerkt te worden tot prachtige meubelstukken.

Voor onze lampen maken we gebruik van een scala aan hoogwaardige houtsoorten, waaronder Eucalyptus, Eiken, Kastanje, Teak, Acacia, en soms zelfs hout met een geschiedenis. Dit laatste kan oud hout zijn dat afkomstig is uit oude schuren, hooibergen en boerderijen. We maken ook lampen van meerpalen, een hardhoutsoort afkomstig uit Nederlandse meren en zeeën. De diversiteit aan houtsoorten geeft onze lampen een uniek karakter en uitstraling.

Het gebruik van natuurlijke materialen betekent dat we niet kunnen garanderen dat het hout onveranderd blijft. Scheurtjes of andere kenmerken kunnen in de loop van de tijd verschijnen, wat juist bijdraagt aan de authentieke uitstraling van onze producten. We koesteren het karakter van ons hout, want juist dat maakt elk meubelstuk en elke lamp uniek. Bij ons draait alles om kwaliteit, duurzaamheid en de rijke geschiedenis van het hout dat we gebruiken.

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren.
Klik op akkoord om door te gaan.